Sinyal Kesici Jammer Cihazları | Üretim | Uygulama | Satış | Servis

Jammer Çeşitleri ve Türevleri Nelerdir?

Oldukça geniş bir yelpazede kullanım alanları olan jammer cihazlar; etkiledikleri frekanslar, kullanım şekilleri, çalışma prensipleri ve diğer özellikleriyle birbirlerinden farklılık göstermektedirler.

Jammer Frekansları

Frekans Tiplerine Göre İsimlendirilenler
3G, 4.5G, GSM Jammer:
 Cep telefonlarının şebekeyle iletişimini kesen, konuşma, mesajlaşma ve internet fonksiyonlarını engelleyen cihazlar.
GPS Jammer: Araç veya kişi takip cihazlarını, cep telefonu GPS'i üzerinden yapılacak takipleri, drone'ların GPS iletişimini engelleyen cihazlar.
Drone Jammer: Drone, quadcopter, RC helikopter gibi uzaktan kumandalı İHA frekanslarını bloke eden cihazlar.
Wi-Fi Jammer: 2.4 ve 5.8 Ghz wi-fi yayınlarını bloke ederek bu özelliği kullanan modem, gizli kamera, dinleme cihazı vb. cihazları engellerler.
Bluetooth Jammer: Bluetooth ile olan iletişimi keserek özellikle sınavlarda kopya çekilmesini önlemek amacıyla kullanılan cihazlar.
RF Jammer: İstenilen bant aralığını bloke eden, uzaktan kumanda, telsiz ve benzer cihazlarla yapılabilecek casusluk veya terör eylemlerini önlemek amacıyla kullanılır.
UHF Jammer: Gizli böcek dinleme cihazlarını ve telsizleri engelleyen cihazlar.
VHF Jammer: Gizli böcek dinleme cihazlarını ve telsizleri engelleyen cihazlar.
Full Bant Jammer: Tehdit oluşturabilecek tüm frekansları bloke ederek tam koruma sağlayan en güçlü jammer cihazlarıdır. 1mhz ile 6Ghz arasını tamamen bloke edebilirler, yani tüm kablosuz veri alışverişini engellerler.

Kullanım Şekline Göre İsimlendirilenler
Sabit Jammer:
 220 volt ile çalışan, ev, ofis, işyeri vb. ortamlarda kullanılan iç mekan cihazlardır. Oldukça geniş ve yaygın kullanım alanları vardır.
Portatif Jammer: El tipi, bataryalı ve şarj edilebilir nitelikte küçük jammer cihazlardır. Kişisel kullanımlar için tercih edilmektedirler.
Çanta Jammer: Askeri amaçlarla sırt çantası şeklinde, kişisel ve kurumsal amaçlarla bond çanta şeklinde tasarlanmış cihazlardır. Akü ile çalışır ve yüksek etki mesafesine sahiptirler.
Araç Jammer: Askeri ve diplomatik alanlarda, özellikle konvoy koruması için üretilmiş, yüksek güçte ve etkide jammer cihazlarıdır. Araca monte edilir ve bu araç ilgili konvoyda belirli bir pozisyonda ilerleyerek konvoyun tehditlerden korunmasını sağlar.

Jammer Çeşitleri

Kullanım Alanlarına Göre İsimlendirilenler
Cami Jammer: 
Camilerde ve diğer ibadet alanlarında kullanılan cep telefonu engelleyici jammer cihazlar. 
Cezaevi Jammer: Açık, Yarı açık ve kapalı cezaevlerinde kullanılan cihazlar. Mahkumların izinsiz telefon görüşmeleri yapmalarını önlemek amacıyla kullanılan bu tip cihazlara günümüzde drone frekansları da eklenebilmektedir. Drone'lar ile mahkumlara yasaklı malzeme transferi (silah, uyuşturucu vb.) engellenmektedir. 
VİP Jammer: Genellikle araç tipi veya çanta tipi olup, üst düzey koruma sağlayan cihazlar. Oldukça geniş bir bant aralığında engelleme yapmaktadırlar.
Askeri Jammer: Özellikle bomba engelleme ve muharebe engelleme amaçlı profesyonel jammer cihazlardır. Drone frekansları da eklenmiştir.
Drone Jammer: Kullanımı oldukça yaygınlaşan ve buna paralel olarak da ciddi riskleri beraberinde getiren insansız hava araçları olan drone'lara karşı özel olarak geliştirilmiş, drone düşürücü/uzaklaştırıcı cihazlar.
Hırsız Jammer: Mağaza kapı alarm sistemlerini ve genel alarm sistemlerini devre dışı bırakan, kötü amaçlı jammer cihazlarıdır. Bu cihazlar, jammer tespit cihazı ile tespit edilerek hırsızlıklar önlenebilir.